Din skönhetsklinik i Torslanda och Öckerö kommun
BOTOX, FILLERS, TRÅDLYFT, PRP/PRF SAMT AVANCERAD HUDVÅRD 

 TRÅDAR

Vad är Trådlyft? Vad är monotrådar? Får jag träna efter en behandling med trådlyft? - För att du skall känna dig trygg inför, under och efter din behandling med trådlyft så är det viktigt att du är välinformerad om den aktuella behandlingen.
Här följer guiden Nermastic Torslanda trådlyft där jag listar de vanligaste frågorna och funderingarna gällande trådar och trådlyft.

Vad är ett trådlyft?
Ett trådlyft kan liknas vid ett litet lyft för ansiktet där huden stramas upp där skillnad ses omedelbart och är långvarigt.
Vi använder oss av två typer av trådar, de som ger ett större lyft och de som är mer kollagenstimulerande. Trådar med hullingar är de trådarna med lyftningseffekt, dessa för under huden för att dra upp hudstrukturen. Mindre monotrådar används i syfte att stimulera kollagen som i sin tur också ger ett litet lyft och spänstigare hud.

Hur går behandlingen till?
Du kan förvänta dig hög kvalitet och noggrannhet i din behandling. Området som skall behandlas tvättas alltid och spritas, jag använder alltid handskar under hela behandlingen och trådarna är sterilt förpackade. I mitt arbete som injektionssjuksköterska är mitt mål att vi tillsammans skapar en bild av vad vi skall åstadkomma med behandlingen. Vi går noggrant igenom behandlingsområdet tillsammans och jag markerar behandlingsområdet. 
Du kommer få bedövning via flera små stick under huden, för att behandlingen ska bli så behaglig som möjligt för dig. När bedövningen har effekt förs trådarna med hjälp av nålar in under huden och dras åt, och du kommer få en direkt lyftande effekt. Svullnad, rodnad och blåmärken är vanligt förekommande efter denna behandling. 

Behandlande områden
Lyftande trådar:
~Käklinje
~Kinder
~Nasolabiala veck
~Marionettlinjer
~Panna
Monotrådar/kollagenstimulerande:
Överallt på kroppen där du vill åstadkomma uppstramning av huden, bland annat:
~Dubbelhaka
~Kinder
~Nasolabiala veck
~Marionettlinjer
~Under ögonen
~Mage

Är behandlingen smärtsam?
Inför din behandling smörjer vi området med bedövningssalva. Du kommer också få ytterligare bedövning med små stick under huden. Behandlingen är vanligtvis inte smärtsam men kan upplevas obehaglig.

Inför din behandling
Som förstagångs kund hos mig bokar du alltid en konsultation innan behandling där vi tillsammans går igenom dina önskemål och behov. Jag är noga med att utgå från dina önskemål och förutsättningar för att skapa ett så naturligt och vackert resultat som möjligt. Under konsultationen går vi igenom vilken behandling som lämpar sig bäst och du får information kring behandlingens för- och nackdelar, eventuella risker och pris. Då fyller du alltid i en hälsodeklaration för att jag ska kunna säkerställa att du är kandidat för behandlingen du önskar utföra.
Inför behandlingen rekommenderas att du ungefär en vecka innan undviker att dricka alkohol, undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex. Treo och Magnecyl), NSAID preparat (t.ex. Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3, 6 och E-vitamin. 
En timma innan behandling kan du med fördel inta smärtstillande paracetamol.

Efter din behandling
Direkt efter din behandling kan du vara svullen och området kan vara rodnat. Du kan känna dig väldigt öm i området som behandlats och det kan uppstå blåmärken. Detta är normalt och en del av processen.
Du ska undvika att ta på det behandlade området direkt efter behandling då risk för infektion föreligger. Tänk på att inte massera, gnugga eller trycka i det behandlade området då trådarna behöver integreras i vävnaden.
Du skall under kommande dagar undvika att träna, sola, bada eller basta.  Du skall undvik tunga lyft i fyra veckor och inte göra någon ansiktsbehandling eller besöka tandläkare kommande 3 veckor efter ditt trådlyft.

Resultat
Ett trådlyft med pdo lyftande trådar ger ett omedelbart diskret lyft av huden, däremot uppstår alltid en mer eller mindre svullnad i området kring trådlyftet vilket innebär att det slutliga resultatet inte framgår förrän efter 4-8 veckor. Den maximala effekten av lyftet ses efter 3 månader och kan med fördel göras en "touch up" efter 6 månader. Trådarna kommer med tiden att lösas upp naturligt, detta tar ca 9 månader. 

För ett bättre resultat görs ett trådlyft med fördel i kombination med monotrådar som stimulerar till bildandet av kollagen och elastin i huden. 
Resultatet varierar hos oss alla beroende på skillnader i livsstil, kost, ålder, hudtyp och arvsanlag, det är därför viktigt att förstå att trådlyft kan vara en process som behöver upprepas vid ytterligare tillfälle.

Hållbarhet
Hållbarheten varierar mellan individer beroende på bland annat livsstil, ålder samt kroppens process med nedbrytning av produkten. Ibland behöver behandlingen upprepas för att bibehålla resultatet.
Generellt brukar resultatet hålla i mellan 1-2 år.

 

 
 
 
 
Post
Samtal
Karta
Om
Instagram