Din skönhetsklinik i Torslanda och Öckerö kommun
BOTOX, FILLERS, TRÅDLYFT, PRP/PRF SAMT AVANCERAD HUDVÅRD 

PRP/PRF


Vad är PRP och PRF? Vad är skillnaden mellan PRP och PRF behandling? Kan jag få bedövning inför min PRP behandling? - För att du skall känna dig trygg inför, under och efter din behandling med profhilo så är det viktigt att du är välinformerad om den aktuella behandlingen.
Här följer guiden Nermastic Torslanda PRP och PRF där jag listar de vanligaste frågorna och funderingarna gällande PRF och PRF.

Vad är PRP/PRF?
PRP är förkortning till Platlet Rich Plasma samt PRF förkortat från Platlet rich fibrin, är båda kroppseget plasma som är rikt på trombocyter. Plasman används inom estetiken i olika hudbehandlingar för att stimulera till cellförnyelse, ökad blodcirkulation, ökad lyster och reparera skador. Den används även i hårbehandlingar med syftet att stärka håret, öka hårväxten samt motverka håravfall.
PRP är lättflytande serum som håller sig aktivt i 12 timmar i det behandlade området, medan PRF är trögare i konsistensen det innehåller fibrin, utsöndras långsamt i upp till 12 dagar. 

Hur går behandlingen till?
Behandlingen börjar med att vi tar ett venöst blodprov från dig som sedan centrifugeras för att utvinna och ta tillvara på din trombocytrika blodplasma. Beroende på behandlingsområde bestämmer vi om vi skall använda oss av PRP eller PRF-metoden när vi utvinner plasman. PRP-
Plasman använder vi som serum under en microneedlingbehandling eller injicerar på utvalda punkter under huden eller i hårbotten. När serumet har injicerats så återskapas ämnen som hyaluronsyra och kollagen återigen i området vi behandlar.
PRF går till på liknande sätt som PRP, skillnaden är att man inte tillsätter antikoagulantia i provröret och blodet blir då gelliknande till konsistensen och kan liknas vid kroppseget fillers. Med PRF kan vi bygga volym om behandlingen upprepas, i till exempel läppar, acneärr eller behandla mörka ringar och håligheter under ögonen (tear trough).

Behandlande områden
Microneedling har flera användningsområden och används för att behandla bland annat;
~Små ytliga rynkor samt större rynkor
~Acneärr och övriga ärr
~Pigmenteringar
~Porer
~Slapp hud, bristningar
~Ojämn hudton
~Mörka ringar under ögonen/håligheter
~Läppar
~Hårbotten
~Övriga områden där ökad hårväxt önskas, t.ex skägg.

Är behandlingen smärtsam?

Serumet injiceras med olika metoder där vass nål används.  En del områden känns mer än andra, vanligtvis behövs ingen bedövning inför en behandling i ansiktet med PRP/PRF. 
Vid hårbehandling erbjuds lokalbedövning.

Inför din behandling
Som förstagångs kund hos mig bokar du alltid en konsultation innan behandling där vi tillsammans går igenom dina önskemål och behov. Jag är noga med att utgå från dina önskemål och förutsättningar för att skapa ett så naturligt och vackert resultat som möjligt. Under konsultationen går vi igenom vilken behandling som lämpar sig bäst och du får information kring behandlingens för- och nackdelar, eventuella risker och pris. Då fyller du alltid i en hälsodeklaration för att jag ska kunna säkerställa att du är kandidat för behandlingen du önskar utföra.
Inför behandlingen rekommenderas att du ungefär en vecka innan undviker att dricka alkohol, undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex. Treo och Magnecyl), NSAID preparat (t.ex. Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3, 6 och E-vitamin. 

Efter din behandling
Direkt efter din behandling kan du vara svullen, området kan vara rodnat och du kan känna dig öm. Detta är normalt och en del av läkningsprocessen. Du ska undvika att ta på det behandlade området direkt efter behandling då risk för infektion föreligger. Du skall under kommande 24h undvika att sminka dig, träna, sola, bada eller basta. Har du gjort en hårbehandling så skall du undvika att duscha det behandlade området i minst 24h samt inte använda hårprodukter. 
Har du utfört en PRP-behandling i kombination med microneedlingbehandling kan huden komma att flagna, detta är döda hudceller och ett utbyte av hudceller sker normalt efter denna typ av behandling. Huden kan bli mycket torr och kräva att du återfuktar ordentligt med produkter som inte innehåller retinol eller AHA-syror kommande vecka.

Resultat
Hud
Direkt efter behandling är huden i läkningsprocess. Du kan se och känna skillnad i hudstrukturen direkt, för ett långvarigt resultat krävs dock fler behandlingar med 4-6 veckors mellanrum. Om du vill jobba på djupare ärr och linjer så krävs oftast djupare och fler behandlingstillfällen.

Hår
Direkt efter behandling kan du vara väldigt öm och rodnad i området som behandlats. Resultat efter behandling mot håravfall ses oftast efter 2-3 behandlingar. Hårsäckar som väcks till liv eller hårstrån som blir starkare behöver längre tid på sig och skillnad ses oftast efter 3-4 behandlingar. 

Behandling med PRP och PRF behöver göras i flera omgångar, 4 veckors mellanrum mellan varje behandlingstillfällen. För att uppnå ett långvarigt resultat görs behandling därefter som underhållsbehandling 1-2 gånger per år, 
 
 
 
 
Post
Samtal
Karta
Om
Instagram