Din skönhetsklinik i Torslanda och Öckerö kommun
BOTOX, FILLERS, TRÅDLYFT, PRP/PRF SAMT AVANCERAD HUDVÅRD 

Fillers

Sjuksköterska Nerma har gått flera avancerade utbildningar inom estetiska injektioner och har bland annat fördjupat sin kunskap inom fillers. Är du intresserad av att göra en behandling med fillers i Torslanda eller Öckerö kommun så hjälper vi dig gärna. Nedan följer vanliga frågor och svar om just fillers.

Vad är fillers? Vilka områden kan behandlas med fillers? Gör fillersbehandling ont? Kan jag få naturliga och diskreta resultat med fillers? 
- För att du skall känna dig trygg inför, under och efter din behandling med fillers så är det viktigt att du är välinformerad om den aktuella behandlingen. 

Här följer guiden Nermastic Torslanda Fillers där jag listar de 10 vanligaste frågorna gällande fillers och behandling med fillers.

Vad är fillers?
Fillers är en produkt som används för att fylla ut, lyfta, konturera och återskapa ansiktets naturliga drag. Med andra ord kan vi  fylla ut och bygga upp förlorad volym i ansiktet som med åldrandet försvunnit, vi kan lyfta och konturera delar av ansiktet som vi vill framhäva och vi kan förbättra hudens struktur och släta ut rynkor som uppkommit. Vi använder oss av hyaluronbaserad fillers som finns naturligt i kroppen, och som med tiden också bryts ned av kroppen. Med åldern minskar produktionen av hyaluronsyra, kollagen och elastin i ansiktet vilket leder till minskad spänst och volym i ansiktet och ansiktet förlorar sina naturliga drag. Hos Nermastic Klinik kan dina naturliga ansiktsdrag återskapas och du får ett naturligt och diskret resultat. 
Vi använder oss av världsledande och moderna Juvederm som är CE-märkt, icke animaliskt och icke permanent fillers.

Hur går behandlingen till?
Du kan förvänta dig hög kvalitet och noggrannhet i din behandling. Området som skall behandlas tvättas alltid och spritas, jag använder alltid handskar under hela behandlingen och fillersprodukten är sterilt förpackad. I mitt arbete som injektionssjuksköterska är mitt mål att vi tillsammans skapar en bild av vad vi skall åstadkomma med behandlingen. Vi går noggrant igenom behandlingsområdet tillsammans, medan jag ritar ut området är du med hela vägen genom att titta i spegeln. Tillsammans eftersträvar vi det resultat du önskar!

Behandlande områden
Fillers är ett bredspektrum som kan användas för att behandla bland annat; 
~Små ytliga rynkor samt större rynkor och ärr
~Tinningar
~Kinder/kindben
~Näsa
~Hålighet under ögonen/tear trough
~Nasolabiala veck
~Läppar
~Marionettlinjer/sura mungipor
~Haka
~Käklinje

Är behandlingen smärtsam?
Inför din behandling smörjer vi området med bedövningssalva. Det kan ändå spänna i huden och du kan känna av nålsticken. Det ska dock inte göra ont.
Majoriteten av de fillers jag använder innehåller bedövningsmedlet lidocain. Lidocain är ett bedövningsmedel som minskar eventuella obehag i samband med behandling.
Jag erbjuder ytterligare alternativ bedövning vid behandling av läppar.

Inför din behandling
Som förstagångs kund hos mig bokar du alltid en konsultation innan behandling där vi tillsammans går igenom dina önskemål och behov. Jag är noga med att utgå från dina önskemål och förutsättningar för att skapa ett så naturligt och vackert resultat som möjligt. Under konsultationen går vi igenom vilken behandling som lämpar sig bäst och du får information kring behandlingens för- och nackdelar, eventuella risker och pris. Då fyller du alltid i en hälsodeklaration för att jag ska kunna säkerställa att du är kandidat för behandlingen du önskar utföra.  
Inför behandlingen rekommenderas att du ungefär en vecka innan undviker att dricka alkohol, undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex. Treo och Magnecyl), NSAID preparat (t.ex. Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3, 6 och E-vitamin. 

Efter din behandling
Direkt efter din behandling kan du vara svullen och området kan vara rodnat. Du kan känna dig väldigt öm i området som behandliats och det kan uppstå blåmärken. Detta är normalt och en del av processen.
Du ska undvika att ta på det behandlade området direkt efter behandling då risk för infektion föreligger. Tänk på att inte massera, gnugga eller trycka i det behandlade området då risken finns att du flyttar/trycker till fillersen. Första natten bör du sova på rygg.
Du skall under kommande 24h undvika att träna, sola, bada eller basta. 

Resultat
Möjligheterna med fillers är många och resultatet kan ses omedelbart. Däremot uppstår alltid en mer eller mindre svullnad i området kring injektionsbehandlingen samt att det tar tid för fillers att integrera sig med din vävnad, vilket leder till att det slutliga resultatet syns tidigast efter 4-6 veckor.  Resultatet varierar hos oss alla beroende på skillnader i livsstil, kost, ålder, hudtyp och arvsanlag, det är därför viktigt att förstå att en fillersbehandling kan vara en process som behöver göras i vid flera tillfällen.

Hur länge håller en fillersbehandling?
Hållbarheten varierar mellan individer beroende på bland annat livsstil, ålder samt kroppens process med nedbrytning av produkten. Ibland behöver behandlingen upprepas flera gånger för att bibehålla resultatet. Olika produkter har även olika hårdhet och vilket därmed också påverkar resultatets hållbarhet. 
Generellt brukar lättare filler hålla i mellan 3-9 månader medan hårdare filler som är mer volymskapande har en hållbarhet på mellan 9-24 månader.

Kan man ta bort fillers?
Det finns ett läkemedel som bryter ned fillers, Hyaluronidase (Hyalase). Detta läkemedel bryter oftast ned fillers inom 24h och området återställs. Ibland kan du behöva göra denna behandling flera gånger, beroende på hur mycket fillersprodukt du har i området du vill behandla. 
Inför en behandling med Hyalase måste vi alltid göra ett snabbt allergitest först för att säkerställa att du tål läkemedlet.

Vem får utföra min fillerbehandling?
Året 2021 trädde lagen om estetiska injektionsbehandlingar i kraft som reglerar att endast legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska som innehar svensk legitimation får utföra estetiska injektionsbehandlingar. Du som kund har rätt att fråga om din behandlare är legitimerad.
På Nermastic Klinik arbetar legitimerad specialistsjuksköterska som innehar certifiering för estetiska behandlingar. 


 

 
 
 
 
Post
Samtal
Karta
Om
Instagram