Din skönhetsklinik i Torslanda och Öckerö kommun
BOTOX, FILLERS, TRÅDLYFT, PRP/PRF SAMT AVANCERAD HUDVÅRD 

BOTOX/MUSKELAVSLAPPNANDE

Hos Nermastic Klinic erbjuder vi muskelavslappnande behandling med Botox i Torslanda och Öckerö kommun. 

Vad är Botox (botulinumtoxin)? Får jag bedövning inför en behandling med botox? Vilka områden kan behandlas med Botox? Hur länge håller resultatet av en botoxbehandling? Detta är vanliga frågor som kunder ställer inför en behandling med botox.
- För att du skall känna dig trygg inför, under och efter din behandling med botox så är det viktigt att du är välinformerad om den aktuella behandlingen.
Här följer guiden Nermastic Botox Torslanda där jag listar de vanligaste frågorna och funderingarna gällande Botoxbehandling.

Vad är Botox?
Botolinumtoxin ( Botox) är ett läkemedel som verkar muskelavslappnande och hudutslätande. Produkten används i syfte att förebygga uppkomsten av statiska rynkor samt förbättra och jämna ut befintliga linjer. Läkemedlet botolinumtoxin blockerar tillfällit nervsingnalerna så att muskeln inte kan dra ihop sig som den brukar. 

Hur går behandlingen till?
Du kan förvänta dig hög kvalitet och noggrannhet i din behandling. Området som skall behandlas tvättas alltid och spritas, jag använder alltid handskar under hela behandlingen. I mitt arbete som injektionssjuksköterska är mitt mål att vi tillsammans skapar en bild av vad vi skall åstadkomma med behandlingen. Vi går noggrant igenom behandlingsområdet tillsammans, medan jag ritar ut området är du med hela vägen genom att titta i spegeln om du vill. Därefter injiceras läkemedlet i området och behandlingen är över på några minuter. 

Behandlande områden
Botolinumtoxin kan användas i estetiskt och medicinskt syfte för att behandla bland annat;
Markerade linjer mellan ögonbrynen - argrynkan/bekymmersrynkan
Horisontella linjerna i panna
Rynkor runt ögonen - kråksparkar
Ögonbrynslyft
Sura mungipor
Haka - apelsinhaka
Rynkor på näsan - Bunny lines
Stark muskel överläpp - Gummy smile
Lip flip
Linjer runt munnen - rökrynkor
Spänningshuvudvärk
Migrän
Överdriven svettning
Tandgnissling - överaktiv käkmuskel/bruxism

Är behandlingen smärtsam?
Behandlingen genomförs med små och mycket tunna nålar, oftast känns inte sticken medan läkemedlet kan svida när det injiceras i huden. Den svidande känslan är snabbt övergående. Inför denna typ av behandling behövs ingen bedövning men erbjuds självklart om du önskar detta.

Inför din behandling
Som förstagångs kund hos mig bokar du alltid en konsultation innan behandling där vi tillsammans går igenom dina önskemål och behov. Under konsultationen går vi igenom vilken behandling som lämpar sig bäst och du får information kring behandlingens för- och nackdelar, eventuella risker och pris. Då fyller du alltid i en hälsodeklaration för att jag ska kunna säkerställa att du är kandidat för behandlingen du önskar utföra. Inför behandlingen rekommenderas att du ungefär en vecka innan undviker att dricka alkohol, undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex. Treo och Magnecyl), NSAID preparat (t.ex. Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3, 6 och E-vitamin.

Efter din behandling
Direkt efter din behandling kan du vara lite svullen och området kan vara rodnat, detta försvinner inom 20-30 minuter efter behandling och du kan återgå till det vardagliga livet direkt efter behandling. Det kan uppstå blåmärken i det behandlade området, vilket är ovanligt men helt normalt och en del av processen.
Du ska undvika att ta på det behandlade området direkt efter behandling då risk för infektion föreligger. Tänk på att inte massera, gnugga eller trycka i det behandlade området då risken finns att du flyttar/trycker ut botoxen. Första natten bör du sova på rygg.
Du skall under kommande 24h undvika att träna, sola, bada eller basta.

Resultat och hållbarhet
Möjligheterna med botox är många och effekten ses gradvis först efter några dagar. Botoxen har nått sin fulla effekt efter cirka 14 dagar och kommer därefter långsamt försvinna ur kroppen. Du kan förvänta dig ett resultat som håller mellan 3-6 månader, ibland längre och ibland kortare tid. 
Resultatet varierar hos oss alla beroende på skillnader i livsstil, kost, ålder, hudtyp och arvsanlag, det är därför viktigt att förstå att en botoxbehandling har olika hållbarhetstid och är inte permanent. För att nå ett bra resultat och förhindra statiska rynkor bör behandlingen upprepas cirka 3-4 gånger / år. 

Varför bör jag komma tillbaka på återbesök?
Eftersom botoxen har nått sin fulla effekt först efter 14-21 dagar så är det bra att följa upp om dosen du fått var tillräcklig. 
Har du inte behandlats på Nermastic Klinik tidigare så kan det vara svårt att veta vilken dos som passar dig bäst, trots att det finns en ordinerad dos av läkare. För att du skall få ett så bra resultat som möjligt så ingår ett gratis återbesök 2-3 veckor efter din behandling där vi gör en touch-up vid behov. 


 

 
 
 
 
Post
Samtal
Karta
Om
Instagram