Din skönhetsklinik i Torslanda och Öckerö kommun
BOTOX, FILLERS, TRÅDLYFT, PRP/PRF SAMT AVANCERAD HUDVÅRD 

MICRONEEDLING

Vad är microneedling? Vilka områden kan behandlas med microneedling? Vad ska jag tänka på efter en behandling med microneedling?
- För att du skall känna dig trygg inför, under och efter din behandling med microneedling så är det viktigt att du är välinformerad om den aktuella behandlingen.
Här följer guiden Nermastic Torslanda microneedling där jag listar de vanligaste frågorna och funderingarna gällande microneedling och en behandling med microneedling.

Avancerad hudvård före efter

Vad är microneedling?
Vi arbetar med att stärka huden på olika sätt med avancerad och djupgående ansiktsbehandlingbehandling, såkallat microneedling. Microneedling innebär att man med små nålar skapar en kontrollerad skada i översta hudlagret. Detta ökar blodcirkulationen, stimulerar bildandet av kollagen samt ger en jämnare och finare hudstruktur och kvalité. 

Hur går behandlingen till?
Du kan förvänta dig hög kvalitet och noggrannhet i din behandling. Inför din behandling gör vi alltid en kostnadsfri konsultation till att börja med. Området som skall behandlas dubbeltvättas alltid och spritas för att undvika att få med bakterier in i huden under ansiktsbehandlingen. Jag använder alltid handskar under hela behandlingen och produkterna som används är rent- eller sterilt förpackade. 
När vi skapar små hål i huden med nålarna så slussar vi ner olika verksamma serum, beroende på vad vi väljer att fokusera på: antiage, tillföra fukt, behandla ärr. Dessa serum boostar huden ytterligare.
Behandlingen tar ungefär 60 minuter med rengöring, behandling och avslutas med lugnande och vårdande ansiktsmask.

Behandlande områden
Microneedling har flera användningsområden och används för att behandla bland annat;
~Små ytliga rynkor samt större rynkor
~Acneärr
~Pigmenteringar
~Porer
~Slapp hud, bristningar

Är behandlingen smärtsam?
Behandlingen med nålarna ställs in med olika djup beroende på vilket område som skall behandlas. En del områden känns mer än andra, vanligtvis behövs ingen bedövning inför en microneedlingbehandling.

Inför din behandling med microneedling
Som förstagångs kund hos mig bokar du alltid en konsultation innan behandling där vi tillsammans går igenom dina önskemål och behov. Jag är noga med att utgå från dina önskemål och förutsättningar för att skapa ett så naturligt och vackert resultat som möjligt. Under konsultationen går vi igenom vilken behandling som lämpar sig bäst och du får information kring behandlingens för- och nackdelar, eventuella risker och pris. Då fyller du alltid i en hälsodeklaration för att jag ska kunna säkerställa att du är kandidat för behandlingen du önskar utföra.
Inför behandlingen rekommenderas att du ungefär en vecka innan undviker att dricka alkohol, undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex. Treo och Magnecyl), NSAID preparat (t.ex. Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3, 6 och E-vitamin. Undvik även retinolprodukter eller hudvård innehållandes AHA-syror veckan innan behandling.

Efter din behandling
Direkt efter din behandling kan du vara svullen, området kan vara rodnat och du kan känna dig öm. Detta är normalt och en del av läkningsprocessen.
Du ska undvika att ta på det behandlade området direkt efter behandling då risk för infektion föreligger. Du skall under kommande 24h undvika att sminka dig, träna, sola, bada eller basta. Någon dag efter din microneedlingbehandling kan huden komma att flagna, detta är döda hudceller och ett utbyte av hudceller sker normalt efter denna typ av behandling. Huden kan bli mycket torr och kräva att du återfuktar ordentligt med produkter som inte innehåller retinol eller AHA-syror kommande vecka. 

Resultat
Direkt efter behandling är huden i läkningsprocess. Du kan se och känna skillnad i hudstrukturen direkt, för ett långvarigt resultat krävs dock fler behandlingar, oftast 3-4 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum. Om du vill jobba på djupare ärr och linjer så krävs oftast djupare och fler behandlingstillfällen. 

Kombinationsbehandling
Vi erbjuder även förutom klassiska serum, PRP och PRF, PRX-T33 med microneedling eller som injektionsbehandling. Du kan läsa mer under avsnittet PRP/PRF.


 

 
 
 
 
Post
Samtal
Karta
Om
Instagram